Ce spune ministrul Educației despre planul de a face teste antidrog în școli

Ligia Deca FOTO: gov.ro
Ligia Deca FOTO: gov.ro

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că autoritățile nu au „niciun plan” să facă teste antidrog în școli. Declarația apare în contextul în care în ultimele săptămâni, diverse voci din autoritatea publică a statului au vorbit despre această idee.

„În acest moment nu avem niciun plan să facem teste antidrog în școli. Avem însă un plan comun de acțiune, o serie de ministere au semnat chiar zilele trecute un astfel de plan și acolo există angajamentul că vom lucra la un cadru legal pentru a putea face prevenție în școli și un plan național prin care să acoperim costurile de testare dacă părinții sunt de acord cu asta și dacă sunt semne că există probleme în acest sens la adolescent”, a spus Ligia Deca, la Antena 1.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a spus, după tragedia de la 2 Mai, în urma căreia doi tineri au murit după ce au fost loviți de un șofer de 19 ani care conducea drogat, că este luată în calcul varianta ca elevii să fie testați antidrog în școli „dacă au comportament specific consumului de droguri”.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a anunțat că este analizată chiar posibilitatea ca elevilor să le fie cerută o adeverință medicală la fiecare început de an școlar, care să ateste că și-au făcut analizele antidrog.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că trebuie văzut cum se face în alte țări și insistă pe educația pentru Sănătate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.