Ce spune Marcel Vela despre redeschiderea bisericilor și organizarea nunților

FOTO: Greatnews.ro
FOTO: Greatnews.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni seară, la Antena 1, că deschiderea bisericilor trebuie analizată foarte bine. De asemenea, ministrul a mai spus că, în condiții de siguranță, s-ar putea organiza și nunți sau botezuri, dar nu cu 500 sau 1.000 de persoane.

„La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile, trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în prima fază. Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte, acum Biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face”, a declarat Vela.

Vela a precizat că, în opinia sa, acest virus va schimba românii, iar valul al doilea, preconizat în toamnă, ne va prinde mult mai bine pregătiți.

„Cred că acest virus ne va schimba. Dacă vine valul doi suntem mai bine pregătiţi. Cred că trebuie să ne vaccinăm”, a declarat ministrul de Interne.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, le cere credincioșilor să facă cereri scrise în care să treacă datele personale, iar la final semnătura olografă, pentru a fi redeschise bisericile, potrivit adevarul.ro.

„IPS Teodosie doreşte să formuleze o petiţie către Prefectura Constanţa, pentru a fi deschise bisericile credincioşilor”, se arată într-o postare a Arhiepiscopiei Tomisului.

Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, spune că a pregătit o documentare „din care reiese că, creştinii fără biserică nu-şi exercită un drept care este în Constituţie. Nu înţeleg această restricţie, pentru că nu are nicio logică. Biserica nu infectează”.

Arhiepiscopia îi îndeamnă pe cei care doresc să sprijine această iniţiativă, să-şi trimită cerereile lor, „în formă scrisă, până marţi, 5 mai 2020, cu datele personale completate şi semnătură olografă, pe adresa ARHIEPISCOPIA TOMISULUI, Str. Arhiepiscopie nr 23, Constanţa, cu specificaţia „Petiţie pentru deschiderea bisericilor”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.