Ce spune Ludovic Orban despre deschiderea teraselor

ludovic orban
Foto: Captură Facebook

Întrebat vineri, 15 mai, ce se întâmplă cu terasele, premierul Ludovic Orban a declarat că deocamdată acestea nu se deschid, însă pot fi deschise dacă scade semnificativ numărul de cazuri de coronavirus.

„În măsura în care, până la data de 1 iunie, nu vom înregistra o creștere semnificativă a numărului de cazuri, vor urma următoarele măsuri de relaxare pe care le-am gândit, în funcție de evaluările de risc epidemiologic. Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai dar, mai ales că se face vreme frumoasă, în condițiile în care putem să găsim niște soluții ca să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase”, a declarat Orban în timpul unei conferințe de presă.

„Și, în timp, gradual, în măsura în care oamenii se comportă responsabil, în măsura în care oamenii respectă regulile, înțeleg care sunt toate metodele de transmitere a virusului și au atitudinea corectă pentru a se proteja sau pentru a-i proteja pe ceilalți, ușor-ușor o să revenim la normalitate”, a mai spus premierul.

Potrivit Hotărârii nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național, „este suspendată temporar activitatea de servire şi consum al produselor în spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât și la terasele din exteriorul acestor locații”.

Deși starea de alertă a fost instituită pentru o perioadă de 30 de zile, este posibil ca unele dintre restricții să fie ridicate mai repede, dacă pandemia de coronavirus va fi ținută sub control în țara noastră.

Autoritățile au anunțat că la fiecare două săptămâni vor analiza efectele măsurilor de relaxare și, dacă nu se va înregistra o creștere importantă a numărului de cazuri, atunci vor fi adoptate noi măsuri de relaxare.

Conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban și managerul companiei Star Assembly, Klaus Eichhorn #LudovicOrban #KlausEichhorn #StarAssembly

Conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban și managerul companiei Star Assembly, Klaus Eichhorn#LudovicOrban #KlausEichhorn #StarAssembly

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 15 mai 2020

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.