Ce spune Ludovic Orban despre demisiile parlamentarilor USR și PSD

ludovic orban
Foto: Captură Facebook

Campania electorală pentru alegerile parlamentare de luna viitoare a intrat în faza pe demisii. După ce parlamentarii USR anunțaseră că își vor da demisia pentru a nu primi pensie specială, mai mulți reprezentanți ai PSD le-au urmat exemplul, însă liberalii consideră toată afacerea ”o minciună sfruntată”.

“Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primeşti pensie specială este pur şi simplu o minciună sfruntată. Este praf aruncat în ochii alegătorilor şi, din păcate, nu doar preşedintele PSD şi alţi lideri PSD cochetează cu astfel de poziţii demagogice în plină campanie electorală. Sunt şocat literalmente de lipsa totală de respect a PSD faţă de români, faţă de oameni”, a declarat Ludovic Orban, liderul PNL, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

Premierul spune că în cazul celor de la PSD, ”cei mai mulţi au mai multe mandate, deci ei deja beneficiază de pensie specială”.

”Nu este adevărat că cine îşi dă demisia nu mai beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu va avea din patru ani de mandat calculată indemnizaţia pentru acest mandat o zi în minus. PSD a inventat pensiile speciale”, a completat șeful PNL.

Ludovic Orban i-a cerut lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, să anuleze pensiile parlamentare în plen, ”în sensul abrogării articolului 49, astfel încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar sau fost parlamentar de pensie specială”.

USR a depus în Parlament un astfel de proiect în urmă cu trei ani, însă acesta nu a fost supusă încă votului în plen. O altă lege, adoptată în 28 ianuarie de Camera Deputaților, prin care dispăreau pensiile speciale pentru parlamentari, judecători, procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționari publici cu statut special, funcționari publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale și pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă.

Legea a fost respinsă de Curtea Constituțională, pe motiv că afectează independența justiției.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.