Ce spun liderii USR PLUS despre o demisie a lui Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, la Parlament, că soluția tensiunilor din Coaliție „este dialogul”. Acesta a precizat că a avut o discuție cu liberalii și că nu se va ajunge la o solicitare de demisie, în ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Declarația lui Dan Barna vine în contextul în care luni urmează să aibă loc o ședință a coaliției în care vor fi discutate cele mai recente tensiuni. Înaintea ședinței coaliției liberalii s-au reunit în Biroul Executiv.

„Eu cred că după această ședință a Coaliției vom intra în logica unei coaliții stabile și a unui Guvern care face ce are de făcut”, a spus Barna.

Dan Barna s-a referit și la situația de la Spitalul Foișor și a spus că „este o chestiune de onoare legată de cei care au permis ca jandarmii să stea să privească cum pacienții erau înghesuiți de alți cetățeni sau de media”. „Nicăieri în lume nu se văd camere de filmat băgate în sufletul bolnavului pe targă”, a mai afirmat vicepremierul.

Liderul deputaţilor Alianţei USR PLUS, Ionuț Moșteanu, transmite un mesaj de susținere a ministrului Sănătății, în contextul noilor tensiuni din Coaliție: „Vlad Voiculescu nu pleacă nicăieri!”. El susține că acesta e „sub asediu mediatic pentru că amenință caracatița din sănătate” și subliniază că ministrul are întreaga susținere „pentru a termina ce a început”.

„Am o veste proastă pentru mafia din sănătate – Vlad Voiculescu nu pleacă nicăieri! Are toată susținerea noastră să termine ce a început! Vlad e sub un asediu mediatic pentru că o caracatiță imensă din sănătate se simte amenințată.

Fie că sunt furnizori de echipamente și consumabile conectați politic și privilegiați dintotdeauna la licitații sau bine coordonați în tot felul de achiziții directe, fie că e vorba de marii directori și profesori inamovibili din sănătate în umbra cărora nu crește nimic de ani de zile, rețelele care se ocupă cu angajările pe șpagă în sistemul de sănătate, cu toții simt că se schimbă ceva și afacerile lor de milioane sunt amenințate.

A început o eră nouă, cu transparență, cu concursuri și licitații corecte și ei nu pot accepta asta și s-au mobilizat să încerce să îl îndepărteze pe Vlad Voiculescu. Dar n-o să le meargă!”, a transmis Moșteanu într-un mesaj postat pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.