Ce spun austriecii despre naționala României: ”Trebuie să le luăm bucuria de a juca”

Austriecii au pornit ca din pușcă în Liga Națiunilor 2020. Foto: Das Nationalteam / Facebook

După debutul nefericit cu Irlanda de Nord (1-1, la București), tricolorii antrenați de Mirel Rădoi se pot revanșa în această seară, de la ora 21:45, la Klagenfurt, cu eficienta națională a Austriei, în al doilea meci al sezonului în Liga Națiunilor.

Austriecii conduc clasamentul Grupei 1 din al doilea eșalon valoric al Ligii Națiunilor, după victoria cu 2-1 obținută în urmă cu trei zile, în Norvegia.

”Ar fi optim să strângem imediat șase puncte, însă clasamentul final se stabilește după șase meciuri, nu după două”, a avertizat selecționerul Franco Foda.

Despre naționala României, antrenorul german a avut numai cuvinte de laudă: ”Sunt o echipă foarte puternică. Preferă o acumulare ordonată și continuă a jocului, iar Pușcaș, Hagi și Maxim pot să facă singuri diferența”.

Întrebat cum va reuși să îi învingă pe oamenii lui Rădoi, Foda a spus: ”România e o echipă cu jucători pricepuți, cărora le place să aibă mingea. Trebuie să le luăm bucuria jocului”.

România nu a mai câștigat de aproape 34 de ani în fața Austriei, care a câștigat și toate cele trei meciuri jucate la Klagenfurt sub comanda lui Franco Foda.

De cealaltă parte, naționala noastră merge în Austria cu dorință de revanșă, mai ales după șansele ratate din remiza cu nord-irlandezii. Selecționata României ar putea juca împotriva Austriei și la viitorul Campionat European, dacă va trece de barajul cu Islanda, iar apoi de una dintre țările vecine: Bulgaria sau Ungaria.

Casele de pariuri consideră că naționala României are o șansă din cinci să plece învingătoare din Austria.