Ce se va întâmpla dacă Dăncilă merge la dezbaterea lui Iohannis? Orban: „Să stea în public”

iohannis dăncilă
Foto: Președinția României / Parlamentul European

Prezent la o emisiune la postul de televizune Realitatea Plus, premierul Ludovic Orban a declarat că dacă Viorica Dăncilă va veni la discuția președintelui Klaus Iohannis cu jurnaliștii, care are loc marți, 19 noiembrie, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, ea va putea sta în public.

„Ce să discuți cu doamna Dăncilă? Mi se pare inutilă o astfel de … nici nu poți să-i spui dezbatere. Să ne coborâm la nivelul minciunilor gogonate ale PSD? Au dat lista spitalelor pe care le închidem. Mint cu nerușinare, că tăiem pensii, salarii, sunt nebunii, inepții fără margini. Ce să vorbești cu ei? Să-și consume timpul”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că nu crede că Viorica Dăncilă va veni la dezbatere: „Nu cred că va veni. Poate să stea în public, ce să facă? Nu poți să intri în casa cuiva fără să fii invitat. Nu cred că se va pune în această situație penibilă”.

„Cu Dăncilă nu avem ce să discutăm. Doamna Dăncilă continuă să iasă și să citească. Iohannis a ieșit cu discurs liber, a răspuns la orice întrebare. Sunt total de acord cu poziția președintelui, nu avem ce să discutăm cu candidatul PSD. PSD a arătat în toți acești 30 de ani cine este”, a mai spus el.

Întrebat luni, 18 noiembrie, ce se va întâmpla dacă Viorica Dăncilă va veni la discuția organizată de staff-ul său de campanie la Biblioteca Centrală Universitară, președintele Klaus Iohannis a spus că aceasta „nu va fi primită, fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discuţie cu jurnalişti, formatori de opinie, pe care eu am organizat-o”, potrivit agerpres.ro.

Evenimentul va începe de la ora 19.00, în această seară. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a anunțat la postul de radio RFI că vor pune întrebări între 6 și 9 jurnaliști și analiști.

Potrivit G4media.ro, pe lista jurnaliștilor și politologilor care îi vor putea pune întrebări lui Klaus Iohannis se numără, până acum: Ion M. Ioniță (Adevărul), Cristian Leonte (Pro TV), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Șincai (România TV), Moise Guran (Europa FM) și Cristian Pârvulescu (SNSPA).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.