Ce se întâmplă cu asigurații RCA la Euroins. Sunt 2,5 milioane de șoferi

FOTO: godoycordoba/Pixabay.com
FOTO: godoycordoba/Pixabay.com

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, după ce a constat că există indicii că ar putea intra în insolvență.

Cei care au încheiat polițe RCA cu Euroins, persoane fizice sau juridice, se întreabă acum ce se întâmplă cu asigurările lor.

Potrivit Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), polița de asigurare RCA rămâne în continuare valabilă o perioadă, după falimentul oricării companii de profil, de obicei pentru 90 de zile. La fel a fost și în cazul City Insurance.

După ce se declară falimentul Euroins, dacă șoferii care și-au cumpărat asigurări care expirau după cele trei luni, puteau cere despăgubiri de la FGA.

Guvernul României, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dan Cărbunaru, transmite că „va susține toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraților afectați de evoluțiile de pe piața Răspunderii Civile Auto”.

„În urma analizei efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca institutie responsabilă, aceasta urmează să transmită propunerile de soluționare către Ministerul de Finanțe, pentru înaintarea la nivelul Guvernului”, a mai spus Dan Cărbunaru.

O intervenție pe acest subiect a avut și purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol.

„În cadrul deciziei privind retragerea autorizației, ASF a desemnat Fondul de Garantare a Asiguraților tocmai cu sarcina de a face toate demersurile pentru preluarea patrmoniului acestei societăți. Conform legii, FGA va plăti toate drepturile polițelor de asigurări, adică toate daunele înregistrate de șoferii păgubiți în accidente, în care vinovați sunt asigurații RCA la această societate. Legea prevede că Fondul poate fi finanțat din mai multe surse”, a precizat purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.