Ce scrie ziarul rus Kommersant despre cauza prăbușirii avionului în care era Prigojin

Specialiștii în investigarea accidentelor aviatice au declarat pentru ziarul rus Kommersant, unul dintre cele mai importante din Rusia, că imaginile cu resturile avionului prăbușit al lui Evgheni Prigojin indică drept cauză a căderii fie o explozie la bord, fie un atac cu rachetă.

Experții spun că o explozie ar fi putut avea loc în secțiunea dinspre coada aeronavei, porțiune care a fost smulsă din avion. Pe de altă parte, găurile din fuselaj și din aripi indică o posibilă lovitură cu o rachetă.

Instituția rusă de investigație a accidentelor a avansat ca primă ipoteză de lucru faptul că accidentul s-ar fi produs din cauza unei neglijențe a piloților.

Evgheni Prigojin, șeful grupului Wagner, și echipa sa întoarsă recent în Rusia după o călătorie în Africa, au decolat cu două aeronave Embraer Legacy 600.

Când, în jurul orei 18:20, avioanele urcau deasupra districtului Bologovsky din regiunea Tver, martorii oculari au auzit două explozii pe cer, după care unul dintre avioane, mai întâi rotindu-se în spirală, iar apoi pur și simplu căzând, s-a prăbușit.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.