Ce scrie presa din Norvegia despre copiii de pe Arena Națională

FOTO: FRF/Facebook
FOTO: FRF/Facebook

Echipa de fotbal a României a fost sancționată de UEFA să joace cu porțile închise, după incidentele care au fost în tribune la meciul cu Spania. Însă oficialii forului european și-au dat acceptul ca în tribune să aibă acces doar copii sub 14 ani.

Pe Arena Națională au fost 29.854 de copii și însoțitori ai acestora la meciul în care tricolorii au făcut 1-1 cu norvegienii.

Jurnaliștii norvegieni de la Dagsavisen au relatat despre zgomotul asurzitor pe care l-au făcut micii suporteri ai naționalei României.

Jurnaliștii norvegieni au scris în titlu că la București au fost „sunete tribale asurzitoare”.

„Ar trebui să fie tribune goale și liniște completă. În schimb, Norvegia a fost întâmpinată de un vacarm deja din timpul încălzirii. Copiii care au umplut stadionul au acaparat tot sunetul din scaunele lor. Chiar înainte ca echipele să se încălzească și ca iarba să fie udată, nivelul de zgomot era la fel de mare ca în timpul unei faze dramatice dintr-un meci captivant.
Lars Lagerback poate să uite de ideea unei comunicări ușoare cu jucătorii săi în meciul din calificări împotriva României. A spus și el că este un avantaj pentru ei (România), decât să joace cu tribunele goale”, au scris cei de la Dagsavisen.

Preferatul copiilor a devenit Alex Mitriță, autorul golului României. Jucătorul a declarat la final că a fost emoționat de primirea pe care a avut-o pe Arena Națională.

„Am făcut un meci bun, dar, din păcate, a venit un gol în minutul 90. Vreau să le mulțumesc copiilor. Mi-au dat lacrimile de bucurie când am intrat pe teren și i-am văzut. A fost o bucurie pentru noi. Mi se zbârlește părul pe mine când mă gândesc la asta. Sper ca acești copii să ne reprezinte.

Nu vom ceda! Vom lupta până la căpăt. Ăsta e fotbalul. Ne-am bucurat 90 de minute, dar a venit acest gol. Trebuie să luptăm. Nimeni nu se aștepta că vom câștiga azi. Trebuie să luptăm și să avem aceeași atitudine. Mai avem șanse și trebuie să luptăm. Trebuie să visăm și să luptăm în continuare”, a declarat Alex Mitriță la Pro X.

În celălalt duel important în economia grupei de calificare la Campionatul European din 2020, Spania a făcut egal cu Suedia. Primul loc e ocupat de Spania (20 puncte), urmată de Suedia (15 puncte), iar România e pe 3 (14 puncte).

Pentru a avea în continuare șanse la calificare, naționala noastră trebuie să câștige cu Suedia, în următorul meci, și să facă cel puțin egal cu Spania.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.