Ce restricții noi îi așteaptă pe români: Magazinele s-ar putea închide de la ora 16:00

mască de față coronavirus
În multe țări din lume oamenii au obosit să respecte restricțiile impuse de autorități. Foto: pisauikan / pixabay.com

Direcția de Sănătate Publică București propune numeroase noi restricții pentru cetățenii Capitalei, pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri noi de infecție cu COVID-19.

Astfel, după ce rata de infectare din București a ajuns la 6,22 cazuri noi la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, autoritățile doresc să interzică numeroase activități.

Vor fi interzise toate activitățile în cluburi sau baruri, dar și evenimentele pentru copii în spații închise.

”O propunere este interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise cum ar fi afterschool, închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori, deci cele profesioniste rămân deschise”, a spus Florentina Iacob, director adjunct al DSP București.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) ar urma să fie convocat joi, iar deciziile așteptate vizează, de asemenea, reducerea mobilității cetățenilor.

Printre propunerile ce vor fi discutate se numără închiderea magazinelor la ora 16:00, respectiv restricționarea circulației, în weekend, de la ora 20:00.

”Și la nivel de spații comerciale, magazin, hipermarketuri, malluri, este acea obligativitate de respectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de doi metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are”, a adăugat directorul adjunct DSP București, la Digi24.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.