Ce restricții mai pregătește Guvernul? Când trec școlile în regim online

ludovic orban huiduit
Foto: Captură PNL

Premierul Ludovic Orban a declarat că școlile vor trece la scenariul roșu, cel în care cursurile vor fi predate online, atunci când coeficientul infectărilor va depăși 3 la mia de locuitori.

De asemenea, premierul a adăugat că anumite zone vor fi carantinate, dacă numărul infecțiilor noi va scăpa și mai mult de sub control.

„Este reglementat în hotărârea de guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate – se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone”, a declarat ieri Ludovic Obran.

Tot ieri a fost și ziua cu cele mai multe cazuri noi semnalate în România de la începutul pandemiei, peste 3.500.

”Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”, a precizat premierul.

În prezent, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la mia de locuitori, este de 2,39, fiind cel mai ridicat din țară.

La nivel național, doar Alba și Vâlcea mai au coeficiente de peste 2, în timp ce peste pragul de alertă de 1,5 mai sunt și județele Iași, Bacău, Neamț, Teleorman, Sălaj, Sibiu, Caraș Severin, Cluj și Vaslui.