Ce propuneri financiare le-a făcut Guvernul Ciucă profesorilor pentru a opri greva

Ședință de Guvern FOTO: gov.ro
Ședință de Guvern FOTO: gov.ro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, la Palatul Victoria că Executivul le oferă cadrelor didactice un card cu 1.000 de lei în iunie și 1.500 de lei în octombrie.

„Guvernul va mări salariile profesorilor, va mări nivelul de recunoaștere a profesiei de dascăl în viitoarea lege a salarizării”, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului.

Noua lege a salarizării urmează să ajungă în Parlament în septembrie, după cum a anunțat Guvernul, însă profesorii au cerut majorarea mai rapidă a salariilor.

Aproximativ 15.000 de profesori sunt așteptați în Piața Victoriei, la un protest, ca răspuns la oferta Guvernului, care a fost propusă de ieri liderilor sindicatelor din învățământ.

„Noi deja am primit semnale de la colegi din ţară, informaţia circulă, mesajele sunt clare, greva generală continuă, dar oficial, pentru că trebuie absolut toţi membrii să fie consultaţi, mâine, până la orele 12.00 vom comunica Guvernului oficial care e poziţia noastră”, a declarat Simion Hăncescu, liderul FSLI.

La rândul său, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, a afirmat că un răspuns va fi oferit joi.

„Să lăsăm colegii să se pronunţe cu privire la oferta Guvernului care ajunge în această seară în fiecare unitate şcolară din România şi până mâine vor da un răspuns la această ofertă. Mâine va fi greva generală. Şi va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv”, a arătat el.

Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, a afirmat că, în opinia sa, „e un pas înainte faţă de situaţia de ieri”. „Nu ştiu dacă este un pas suficient. Suntem pe muchie de cuţit. Încă nu se poate trage o concluzie astăzi. O parte ar vrea să continue protestul, altă parte…”, a declarat Hadăr.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.