Ce promite Guvernul Cîțu? Va construi 10 spitale noi și va repara alte 135!

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Programul de guvernare depus de premierul desemnat Florin Cîțu la Parlament prevede investiții importante în Sănătate.

Potrivit documentului preluat de G4Media, noul Guvern își propune să adopte o nouă lege a sănătății, să crească finanțarea sectorului până la 6% din PIB și să construiască 10 spitale.

Pe lângă asta, programul de guvernare prevede și reabilitarea a 135 de spitale și realizarea a 1.450 de centre medicale în mediul rural.

Viitorul Guvern ar urma să investească, doar din fonduri europene, peste 4,6 miliarde de euro în Sănătate.

Cîțu își propune să alinieze bugetul Sănătății din România la standardele europene, în prezent țara noastră având cea mai mică alocare bugetară din Uniunea Europeană pentru acest domeniu.

Media UE este de aproape 10 la sută din PIB, în timp ce viitorul Guvern al României vrea să ajungă la 6%. Noul ministrul al Sănătății va fi Vlad Voiculescu, de la PLUS, cel care a mai ocupat funcția în timpul Guvernului Cioloș.

Potrivit programului de guvernare al coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, se va înființa o Agenție pentru Investiții în Infrastructura de Sănătate, prin care se vor reabilita 25 de spitale județene și 110 spitale orășenești, iar 10 spitale, inclusiv maternități, vor fi construite de la zero.

Noul Cabinet promite și digitalizarea sistemului medical, iar în acest scop va înființa agenția e-Health care să coordoneze toate activitățile sistemului informatic din sistemul de sănătate, mai precizează sursa citată.

Pe lângă o nouă lege a sănătății, programul de guvernare prevede și punerea în dezbatere publică a unei noi legi a malpraxisului, care să reglementeze rolul unității sanitare ca și co-responsabil, precum și posibilitatea și rolul medierii.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.