Ce pedeapsă au primit trei femei care au bătut un elev într-o școală

Foto: Pixabay udmr cod penal
Foto: Pixabay

La sfârșitul lunii ianuarie, un elev de clasa a V-a a fost bătut cu pumnii și picioarele de trei mame ale unor colegi de clasă, chiar pe holul școlii. Copiii care se aflau în pauză au filmat întreaga scenă, iar clipul a ajuns pe rețelele sociale.

Celor trei femei li s-au întocmit dosare penale și au fost trimise în judecată. Potrivit Digi24, Judecătoria Constanța a decis să le condamne la câte 14 luni de închisoare cu suspendare pentru loviri și alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Judecătorii au mai decis și că fiecare femeie trebuie să plătească câte 1.200 de lei către cel agresat, reprezentând daune morale.

Cea care a pus înregistrarea pe Facebook este mama băiatului bătut. Totul s-a întâmplat pe holul Școlii Gimnaziale „Dan Barbilian” din Constanța. Cele trei femei l-au pus pe băiat la un perete de pe hol și au început să-l lovească cu pumnii și palmele peste cap și peste față.

Directorul școlii a declarat că a fost chemată și o ambulanță pentru a-l consulta pe copil, iar scandalul a fost aplanat de o profesoară de sport.

Copilul s-a apărat spunând că nu a avut conflicte cu copiii celor trei femei. „Ne-am certat, ne mai jucam, ne mai împingeam, făceam glume, dar eu în fiecare seară, chiar alaltăieri, am mers cu mama copilului și cu el acasă și râdeam pe drum și a doua zi nu știu ce s-a întâmplat”, a declarat copilul, în vârstă de 14 ani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.