Ce mesaje au transmis luptătorii Wagner, după moartea lui Prigojin

Evgheni Prigojin
Evgheni Prigojin

Luptătorii Wagner s-ar fi încolonat și ar fi pregătiți să pregătiți să plece din Belarus și să ajungă în Rusia.

Aseară, după ce a fost anunțată moartea liderului și finanțatorului în urma prăbușirii avionului în care se află, wagneriții ar fi plecat din multe din taberele în care se aflau în Belarus.

Fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, și Dmitri Utkin, unul dintre cei mai apropiați aliați ai săi, o altă figură cheie în Wagner, au murit miercuri după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit.

Lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil, a declarat miercuri că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a fost un „ucigaș” căruia „nimeni nu-i va duce dorul” după ce moartea acestuia a fost confirmată într-un accident aviatic, relatează AFP.

„Infractorul Prigojin nu va lipsi nimănui din Belarus. A fost un criminal și trebuie amintit ca atare”, a scris Tihanovskaia pe rețeaua de socializare X (ex-Twitter), considerând că „moartea lui ar putea demonta prezența Wagner în Belarus”, țară aliată Moscovei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.