Ce le răspunde Orban celor din PNL care îl contestă

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu va demisiona din fruntea partidului și că că până la congres el va rămâne liderul liberalilor.

Întrebat dacă, în urma contestărilor din partid, intenționează să demisioneze de la conducerea PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Mi s-a mai pus această întrebare și am răspuns. Președintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt președintele PNL. Dacă mă hotărăsc să candidez pentru un nou mandat, voi anunța”. De asemenea, Ludovic Orban a mai spus că „orice problemă trebuie discutată în interiorul forurilor statutare ale partidului”.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat într-un interviu că printre liberali există o echipă reformistă, care contestă șefia lui Orban la vârful liberalilor.

El a avertizat că fără o reformă internă, PNL poate ajunge sub 20% la următoarele alegeri. Rareș Bogdan s-a plasat printre reformatori, alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Gheorghe Falcă. ”În spatele nostru se află zeci de filiale. Vrem reformarea și repoziționarea partidului, luarea deciziilor de către forurile interne, democratizarea totală a partidului, promovarea oamenilor în funcții pe baza meritelor”, a spus Rareș Bogdan.

Pe lângă Robert Sigartău și Rareș Bogdan și preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, liberalul Alin Tişe, un apropiat al lui Emil Boc, a cerut demisia lui Ludovic Orban din fruntea partidului, precum şi a celor care au girat deciziile Biroului Permanent Naţional al formaţiunii politice.

Tișe susține că nu a fost un susținător al liderului PNL, deși Orban l-ar fi dorit în echipa lui însă l-ar fi refuzat. Liderul CJ Cluj mai scrie că vrea în fruntea partidului „oameni care s-au bătut și au câștigat bătălii electorale la vot direct în fața cetățenilor”, nu „oameni pe care nu îi votează nici propria lor familie” sau care „stau la vânătoare de scaune și oscioare”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.