Ce înseamnă un stil de viață sănătos și cum poți să îl obții

In functie de alegerile tale poti sa evoluezi mai mult sau mai putin profesional si poti sa ai o calitate a vietii buna. Oricine isi doreste sa aiba un stil de viata sanatos. Nu intotdeauna exista insa si cunoasterea pentru a ajunge acolo. Asadar, iata cele 5 puncte importante care pot sa fie locurile tale de pornire pentru a obtine ceea ce iti doresti:

  1. Mancare de cea mai buna calitate

Mancarea este o baza pentru viata. Ea te poate ajuta sa ai o stare buna de sanatate si energie pe tot parcursul zilei. Mancarea este si o placere pentru fiecare dintre noi. Exista preferinte, pofte sau inclinatii spre un anumit tip de alimente. Cele mai importante sunt cele care iti aduc un aport caloric si calitativ. Aici se pot incadra alimentele care iti dau proteinele, vitaminele si nutrientii necesari unei energii corecte pentru o intreaga zi. Mancarea de calitate nu este procesata, nu contine E-uri sau alte substante care nu sunt benefice pentru corp. Zaharul in exces poate sa dauneze, precum si excesele de orice tip. De aceea o calatorie spre sanatate poate sa inceapa de la mancarea de calitate.

  1. Sport sau miscare in fiecare zi, precum si odihna

Un al doilea punct semnificativ pentru tine si stilul tau de viata, este cel legat de sport si de somn. Este important sa dormi cat este necesar si sa te misti zilnic. Pentru asta, poti opta pentru sport la sala, pentru activitati fizice cotidiene, precum deplasarile utile job-ului sau intretinerii locuintei, sau pentru activitati artistice care tin de o zona de miscare. Miscarea ajuta tot corpul sa isi gaseasca un echilibru, sa consume excesele de grasime acumulate. Odihna este o baza perfecta pentru  minte agera, pentru putere fizica si echilibru emotional.

  1. O sanatate fizica, psihica si emotionala

Sanatatea emotionala este importanta pentru un stil de viata de calitate. Asadar, ei nevoie de intalniri cu prietenii, de socializare, de arta in orice forma doresti. De asemenea relatiile intime sunt semnificative pentru aceasta arie a vietii tale.

Totodata, starea de sanatate iti influenteaza direct calitatea vietii. Fa-ti analizele generale la timp, iar, odata cu inaintarea in varsta, nu ezita sa faci si analize suplimentare. Verifica, de exemplu, estrogenii, pentru a stii cand se apropie menopauza, iar o alta analiza recomandata e cea de fosfor in ser.

  1. Distractie intr-o cantitate corecta pentru viata ta

Distractia face parte din viata. Orice om doreste sa se recreeze, sa aiba parte de activitati placute, sa se joace sau sa calatoreasca. Alegerea activitatilor tine de tine, insa este important sa introdici in rutina ta saptamanala si astfel de momente de placere, care iti aduc echilibru, endorfine si relaxare.

  1. Liniste, pace interioara

Pacea interioara sau linistea sunt aduse in viata noastra prin interiorizare. Asadar, nimeni nu poate sa ti le aduca. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te uiti in interior, la ceea ce esti si la ce reprezinti.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.