Ce idee i-a venit unui bărbat după ce a picat de 12 ori examenul pentru permis auto

mașină șofer
Foto: Tama66 / pixabay.com

Un bărbat din Ghana, care nu reușea să-și găsească un loc de muncă în Belgia deoarece permisul auto din țara natală nu îi era recunoscut în UE, s-a gândit să trimită o sosie în locul său la examen, relatează publicația „La Libre”.

După ce Serge, care locuiește în Grammont, a picat de 12 ori la examenul teoretic pentru permisul auto, el a apelat la un bărbat care semăna cu el și l-a trimis să susțină testarea în locul lui.

Julien, originar din Congo, s-a dus să susțină examenul în locul lui Serge având cu el cartea de identitate a bărbatului din Ghana. Un angajat a observat însă că este vorba despre 2 bărbați. Aceștia semănau, într-adevăr, însă existau diferențe în ceea ce privește forma feței.

„Fără vigilența acestei persoane și-ar fi primit permisul, deși nu este capabil să conducă pe drumurile noastre”, a declarat un procuror.

Cei 2 sunt acuzați acum de fals, uz de fals și tentativă de escrocherie. Procurorii cer o pedeapsă de 1 an împotriva lui Serge și de 200 de ore de muncă în folosul comunității pentru Julien.

Serge încă nu are permis de condus însă, potrivit avocatului său, are posibilitatea de a se angaja la o firmă de ambalare aflată aproape de locuința sa, la care poate ajunge cu trenul.

Foto: Tama66 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.