Ce idee i-a venit unei mame ca să facă economii la nunta fiicei sale. Fata a fost „îngrozitor de stânjenită”

mâncare nuntă
Foto: atanaspaskalev / pixabay.com

O femeie care a povestit pe rețeaua de socializare Reddit ce s-a întâmplat cu resturile de mâncare rămase de la nunta sa a fost lăudată de internauți, relatează publicația britanică „The Independent”.

Utilizatoarea Reddit a susținut că mama ei a servit la nunta surorii sale resturi de mâncare cu o vechime de 8 luni.

Când a aflat acest lucru, femeia le-a spus oaspeților să evite să mănânce mâncarea de la nunta surorii ei.

Într-o postare recentă distribuită pe popularul forum Reddit, „Am I The A**hole?”, o utilizatoare care poartă numele u/Tasty-Watercress-190 a început prin a discuta despre nunta ei, care a avut loc acum 8 luni.

Deoarece a rămas multă mâncare, ea a vrut să le doneze, însă mama a avut alte planuri.

„Am avut o nuntă MARE, cu multă mâncare, băuturi și oameni. Știam că probabil vom avea resturi, așa că am aranjat ca ele să fie donate bucătăriilor cu care lucrăm uneori”, a scris ea. „Cu toate acestea, mama a acționat pe la spatele meu și a luat cea mai mare parte cu ea. Nu prea știam ce s-a întâmplat cu mâncarea. Până acum.”

Referitor la nunta recentă a surorii sale, femeia a spus că totul a fost planificat de mama ei. La local, ea a observat ceva „ciudat” la bufet.

„Mâncarea părea ciudat de familiară”, a scris ea. „Identic cu ceea ce am avut la nunta mea, doar că mâncarea era un pic mai uscată și mai tristă.”

Când a întrebat-o pe mama sa despre mâncare, aceasta a recunoscut că era mâncarea de la nunta ei de acum 8 luni.

Practic, mama celor două fete a congelat mâncarea rămasă de la prima nuntă și a decongelat-o după 8 luni, când a servit-o la cea de-a doua nuntă.

„Ea [mama – n.r.] mi-a spus fericită că „a salvat o avere” decongelând mâncarea de la nunta mea pentru a o servi oaspeților acum”, a mai scris utilizatoarea Reddit. „Am fost îngrozită și mi-am exprimat imediat îngrijorarea cu privire la siguranță. S-a supărat și a spus că mă comport ca o snoabă și că ar trebui să mă bucur că mâncarea nu va fi irosită.”

Când i-a spus și surorii sale, aceasta a fost „îngrozitor de stânjenită”. Amândouă au ales să nu mănânce mâncarea de la nuntă.

De asemenea, internauta a mai spus că ea și soțul ei au continuat să le spună „discret” unora dintre oaspeți să „se ferească de mâncare”.

Deși a recunoscut că „restul nopții a fost bine”, femeia a mai spus că de atunci a fost criticată de rudele sale pentru că le-a vorbit oaspeților despre mâncare.

„Unele dintre rudele noastre au spus că în mod intenționat mi-am pus familia într-o lumină proastă și că mâncarea era bună, deoarece a fost congelată și apoi dezghețată pentru nuntă”, a scris ea.

Mai târziu, ea a distribuit o editare a postării sale, în care a clarificat că sora ei a vrut inițial să facă doar o căsătorie civilă, la tribunal. Mama ei a „implorat-o” însă să facă și un fel de eveniment.

„Așadar, a avut o nuntă mică cu doar 50 de persoane”, a explicat ea.

Foarte multe persoane de pe Reddit au lăudat-o pe femeie pentru că a avertizat oaspeții cu privire la mâncare.

„Nu e vorba doar că a fost păstrată înghețată timp de opt luni; e vorba că a stat pe o masă de tip bufet pentru Dumnezeu știe cât timp la nunta ta, apoi în mașina mamei tale, înainte să fie înghețată. Acest lucru este foarte periculos”, a scris cineva.

„Da, este un NU din partea mea și nu sunt un germafob. Am depășit limitele de câteva ori, dar doar pentru mine și niciodată pentru altcineva. Chiar și lucrurile înghețate au o perioadă de valabilitate”, a menționat altcineva.

Conform Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA), alimentele gătite sau resturile care au stat în frigider timp de trei până la patru zile sunt sigure pentru a fi consumate. Resturile din congelator au de obicei cel mai bun gust atunci când sunt consumate în maximum 3-4 luni de la congelare.

Foto: atanaspaskalev / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.