Ce i-a spus patronul stației din Crevedia unei femei care l-a sunat să-i spună că miroase a gaz

explozie crevedia
Foto: Captură Digi 24

Doina, o localnică din Crevedia, le-a povestit jurnaliștilor că l-a sunat pe patronul stației GPL cu aproximativ o lună înainte de producerea exploziei pentru a-i spune că în zonă miroase a gaz.

Femeia i-a spus lui Ionuț Doldurea, patronul stației GPL, că miroase puternic a gaz. Femeia locuia într-o casă în imediata apropiere a stației.

Ionuț Doldurea, fiul primarului Ion Doldurea din Caracal, i-a spus însă că el nu mai desfășoară nicio activitate în stația respectivă.

„Exact așa mi-a și spus: „eu am activitatea întreruptă, oameni răi care mi-au făcut reclamație, primăria și pompierii mi-au închis activitatea. Eu nu mai funcționez acolo.””, a relatat femeia.

Acum, locuința sa este complet distrusă. „Aici a aterizat un camion. Deci ăsta este camionul, o cabină care a aterizat pe acoperișul foișurului și a căzut lângă, a ars în totalitate, n-a mai rămas nimic din el”, a explicat Doina pentru postul de televiziune Digi 24.

Femeia locuia împreună cu copiii și părinții săi în casa din Crevedia. Familia nu mai are nici haine, documente sau bani, iar oamenii stau pe la prieteni.

Și alte familii din Crevedia sunt în aceeași situație. Oamenii speră că vor fi despăgubiți de firma care deținea stația ilegală de GPL.

3 oameni au murit în urma exploziei de la Crevedia. Toți 3 erau locuitori din comună.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.