Ce daune a primit o femeie care și-a rupt mâna într-un mall din București

Foto: Wikimedia Comons

O femeie din Capitală a primit, în urma unei decizii a Curții de Apel București, daune morale în valoare de 60.000 de lei și daune materiale de 18.540 de lei de la societatea care administrează un mall din București.

Elena Veronica Titrat a povestit, în dosarul depus la instanță, cele întâmplate în 4 martie 2018.

Femeia ”a fost nevoită să meargă împreună cu minorul (al surorii sale, care o însoţea n.r.) la toaleta situată la acest nivel al imobilului, în spaţiul destinat toaletei publice. În aceste condiţii, din cauza umezelii abundente de pe pardoseală, determinată de scurgerile de apă de la un robinet defect, ca şi a mizeriei acumulate în timp, astfel cum rezultă din planşele fotografice depuse (…), am alunecat şi m-am dezechilibrat, răsturnându-mă şi căzând cu toată greutatea corpului pe mână dreaptă, cu consecinţa unor fracturi cominutive cu deplasare de fragmente osoase şi articular cu înfundare”, potrivit G4media.ro.

Victima a mai spus că în zonă nu era niciun semn de atenționare cu privire la ”vreo interdicție sau vreun inconvenient al utilizării respectivului spațiu”.

Femeia din București a cerut daune morale mult mai mari în instanță, după ce a avut nevoie de o operație la mână, însă instanța a ținut cont și de observațiile avocaților AFI Cotroceni, care au atras atenția că exista un marcaj galben în apropiere pe care scria ”Atenție, podea umedă”.

Potrivit sentinței definitive, pe lângă daunele morale pe care le-a obținut, femeia va trebui să primească și 12.500 de lei – cheltuieli de judecată.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.