Ce conținea gazul inhalat de victimele incendiului din Colectiv

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Șeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca, medicul Ioan Lascăr, a declarat că gazul dominant a fost monoxidul de carbon, iar cei mai mulți pacienți s-au intoxicat cu acest element.

„Doamna profesor Ecaterina Andronescu, în fruntea unui colectiv de cercetători de la Universitatea Politehnica, au studiat care este compoziția gazului rezultat din arderea materialului de antifonare din incinta clubului respectiv.

Imensa majoritate a pacienților au demonstrat că erau sub influența intoxicației cu monoxid de carbon”, a declarat doctorul Ioan Lascăr, potrivit Digi24.

Însă medicii spun și că a fost combinație de gaze destul de rară. Managerul Spitalului Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, medicul primar în chirurgie plastică Dan Enescu, a declarat că în cariera sa a tratat peste 20.000 de arsuri, însă cazurile răniților de la Colectiv sunt unice și din cauza combinației de gaze care s-au format în urma incendiului.

„Este o grea încercare la care sistemul românesc medical va face față”, a declarat Dan Enescu.

 

Recomandările GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.