Ce consumabile se epuizează cel mai repede într-un birou

Consumabilele reprezintă un cost important al oricărei afaceri. Orice bussiness are nevoie de o imprimantă sau un xerox pentru documente, acesta implică schimbarea cartușelor la intervale de timp, hârtie, întreținerea aparaturii.

Iată care sunt însă principalele consumabile care aduc costuri suplimentare la un birou și cât de des trebuie ele schimbate. O mulțime de consumabile la prețuri avantajoase găsiți și la Cartuseria

Role copiator și plotter

În funcție de profilul afacerii, la un birou puteți avea nevoie de role copiator și plotter de diferite mărimi. Prețurile rolelor oscilează între 19 lei și 107 lei, în funcție de mărimea rolei și a paginii, A3, A2, A1 sau A1+.

Desigur că și durata la care se schimbă o rolă depinde de cât de solicitat este copiatorul.

Consumabile imprimante

Din start aceasta categorie de consumabile se împarte în alte doua subcategorii foarte importante: consumabilele pentru imprimante de tip Inkjet și cele pentru imprimante Laser.

În cazul consumabilelor de tip Inkjet, cartușele sunt reîncărcabile însă nu sunt compatibile în funcție de producător. Găsiți cartușe reîncărcabile diferite pentru imprimante de tip Brother, Epson, Canon, HP, Lexmark sau Samsung.

O altă soluție pentru aceste cartușe este achiziționarea chiar de cerneală refill sau kituri complete refill.

În cea de-a doua subcategorie de imprimante ne referim la cartușele de toner care sunt consumabile frecvent schimbate. Printre imprimantele laser care folosesc cartușe tone se numără multe modele produse de Brother, Canon, Dell, Epson, HP, Minolta, Kyocera, Lexmark, Oki, Panasonic, Ricoh, Samsung, Xerox, Philips sau Sharp.

Tot la acest capitol de imprimante cu laser, tot consumabile se mai numără și cilindrii fotosensibili, praf refill pentru cartușe toner sau chip-uri.

Consumabile – Birotică și papetărie

De departe cele mai des utilizate consumabile dintr-un birou sunt cele de tip birotica și papetărie, tocmai din acest motiv merită achiziționate în număr mare, deodată, pentru a obține un preț cât mai avantajos pe termen lung.

Fie că vorbim de caiete, clipsuri, foarfece, cuttere, capsatoare, instrumente de scris, până la mape, agende, etichete autoadezive, plicuri, pixuri, stilouri, markere, toate aceste consmabile sunt cel mai des folosite.

Într-un birou se folosesc multe accesorii pentru îndosariere, ambalare și etichetare, folii dar și pungi cu fermoar pentru arhivarea actelor.

Cele mai bune soluții pentru consumabile

Pentru achiziția la prețuri mici ale consumabilelor este recomandată urmărirea promoțiilor de tip lichidare de stoc pentru că prețurile în cazul acestor produse poate să scadă chiar și cu 90% în unele cazuri. Totul necesită doar puțină documentare înainte de achiziție și alegerea celor mai bune variante.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.