Ce au făcut autoritățile din Olanda pentru a obliga o româncă să plătească o amendă pentru viteză

autostrada unirii a8
Foto: Schwoaze / pixabay.com

O femeie din Pitești a fost înregistrată de radarele de pe o autostradă din apropierea localității Baambrugge, la 14 kilometri de Amsterdam, în timp ce a depășit cu 12 km/oră viteza legală admisă.

Femeia a fost înregistrată la ora 18:39, adică în intervalul orar în care viteza maximă era de 100 de kilometri/oră. Printr-o hotărâre definitivă emisă de autoritățile olandeze pe 19 septembrie 2023, șoferița din România a fost obligată la plata unei amenzi de 108 euro.

Numai că, deși a primit scrisoare și telefoane în acest sens, femeia nu a răspuns, neplătind amenda nici până acum. În plus, șoferița din România nu a invocat vreun motiv pentru care nu achită amenda, potrivit adevarul.ro.

Astfel că autoritățile olandeze au trimis, la începutul lunii martie 2024, o sesizare către Judecătoria Pitești, prin care au cerut recunoaşterea şi executarea sancţiunii pecuniare stabilite printr-o hotărâre definitivă privind-o pe patroana din Pitești.

În motivarea cererii, s-a menţionat că prin hotărârea emisă de către statul olandez a fost aplicată șoferiței din România sancțiunea financiară pentru săvârşirea unei infracţiuni având ca obiect conduita contrară normelor de trafic rutier.

La dosarul cauzei a fost ataşată cererea formulată de autorităţile judiciare și au fost ataşate înscrisurile traduse în limba română, inclusiv înregistrare video cu șoferița din România depășind viteza maximă legală pe o autostradă din Olanda.

Magistrații români au decis că românca trebuie să plătească amenda de 108 euro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.