Ce are nevoie un elev pentru începutul anului –  pregătește ghiozdanul din timp

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Deși încă nu se știe exact cum va începe noul an școlar și dacă toate orele se vor putea desfășura normal, cu toate astea necesitățile unui elev de școală rămân aceleași iar cumpărăturile este bine să nu fie făcute pe ultima sută de metri pentru a profita de prețuri bune.

Dacă vă decideți să cumpărați toate cele necesare pentru începutul anului pentru un elev este bine să vă faceți o listă înainte de a merge la cumpărături pentru a fi siguri că nu ratați nimic important.

Rechizite și manuale

Acesta este capitolul cel mai ușor de acoperit și unde și costurile sunt destul de mici. În funcție de vârsta și clasa în care se află elevul veți avea nevoie de caiete, bloc de desen, ghiozdan, mapa sau rucsac, eventuale manuale pentru cursuri opționale și alte rechizite speciale pentru cursuri de arte.

Dacă copilul este suficient de mare pot să te sfătuiești cu el despre necesitățile pe care le are și chiar îl poți lăsa să aleagă rechizitele de care are nevoie pentru a învăța să administreze un buget de cumpărături cât mai devreme. Îi poate fi foarte util mai târziu în viață.

Haine și încălțăminte

Un capitol ceva mai costisitor este cel al hainelor și al încălțămintei de care are nevoie un elev la școală. Dacă instituția de învățământ pe care o urmează cerere uniformă, lucrurile vor fi ceva mai simple însă în caz contrar trebuie să te consulți cu copilul tău. Informează-te din timp cu privire la regulile uniformei și asigură-te că e gata cu suficient timp înainte de începerea anului. Alege o ținută decentă dar și suficient de la modă încât copilul să se bucure de hainele pe care le poartă.

Un alt sfat ar fi să te documentezi înainte de a face cumpărături și poți vâna reduceri importante pe timpul verii pentru haine și încălțăminte dacă urmărești promoțiile cu atenție.

Kitul pentru pachețelul de la școală

Pentru elevii mai mici ai putea avea nevoie de un kit special pentru pachețelul de la școală.  Poți alege un container etanș modern și încăpător în care să depoziteze mâncarea dar și o sticlă pentru apă. În cazul în care copilul are deja o vârstă mai mare poate fi suficient să îi dai bani de buzunar însă e foarte important să îl sfătuiește din timp ce alegeri să facă.  Alimentația la vârstă fragedă este extrem de importantă.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.