Ce amenzi riscă românii care fac grătar în spațiul public de 1 mai

FOTO: Homar/Pixaby.com
FOTO: Homar/Pixaby.com

Polițiștii au anunțat că vor cerceta pădurile în căutare de români care fac grătar astăzi, de 1 mai.

Forțele de ordine, care au împărțit amenzi uriașe pentru nerespectarea măsurilor de distanțare socială impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, au anunțat că vor verifica și zonele inaccesibile automobilelor, urmând să fie însoțiți de câini.

Circulația cetățenilor se va face doar cu declarația pe proprie răspundere și motive întemeiate.

Polițiștii au anunțat că vor supraveghea și gările, urmând să facă verificări și în trenuri.

“Tradiționalul sejur la mare nu este înscris în ordonanțele militare ca motiv de deplasare – pentru binele tuturor, vă rugăm să rămâneți acasă!”, a transmis Poliția Română.

″În acest weekend am luat măsuri diferite, faţă de cum eram noi obişnuiţi. Totdeauna am fost în căutarea unui 1 mai unic, iată că de data aceasta avem ocazia să petrecem un 1 mai unic, grătarul va fi în cuptorul din bucătărie, amenzile sunt de la 2.000 de lei până la 20.000 de lei în funcţie de gravitatea faptei”, a declarat Alexandru Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București, citat de Știrile ProTV.

Cei care fac grătar în spațiile publice vor fi sancționați pentru încălcarea ordonanțelor militare, dar pot risca amendă și pentru tulburarea liniștii publice.

Cea mai mare sancțiune pentru un grătar poate ajunge la 25.000 de lei.

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în România a ajuns ieri, 30 aprilie, la 12.240, după raportarea a 262 de cazuri noi.