Ce amendă a primit un tânăr care a mers la munte cu cauciucuri de vară uzate

cauciucuri
Foto: Gorj Online

Un tânăr de 19 ani a vrut sa urce la stațiunea Rânca din județul Gorj având mașina echipată cu anvelope uzate de vară, relatează publicația locală „Gorj Online”.

Bărbatul, de loc din județul Mehedinți, a fost oprit de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci când se deplasa pe DN 67 C, în sensul dinspre Novaci spre Rânca.

Agenții au observat că mașina era dotată cu anvelope de vară care erau și uzate.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 lei și i-a fost reținut și certificatul de înmatriculare.

Potrivit OUG nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni pentru persoane fizice.

Clasa a IV-a prevede amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte. Pentru anul 2023, un punct-amendă este 145 de lei. Tânărul a primit așadar amenda maximă (20 de puncte-amendă, echivalentul a 2.900 de lei).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.