Ce amendă a primit Diana Șoșoacă după proteste

Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă, în prezent senatoare independentă, dar și liderii AUR, George Simion și Claudiu Târziu, vor fi amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, după protestul care a avut luni în București, potrivit unor surse citate de Digi24.

De asemenea, încă 5 persoane care au fost implicate în mobilizarea oamenilor la protestele din Capitală vor fi amendate cu câte 15.000 de lei. Luni, potrivit ministrului de Interne, au ieșit în stradă în jur de 31.000 de persoane care au manifestat în mai multe orașe din țară împotriva restricțiilor.

Marți și miercuri, protestele au scăzut în intensitate. Jandarmeria transmite că ieri seară au fost proteste în 44 de localități și s-au dat amenzi în valoare de 260.000 de lei.

„Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc ieri, în 44 de localități. Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 264.250 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În 10 dintre cele 44 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţia României şi Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine, astfel încât toate protestele să se desfăşoare în deplină siguranţă și va interveni ferm pentru a opri toate manifestările care tulbură ordinea publică. În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”, transmit reprezentanții Jandarmeriei.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.