Ce alcoolemie iese de la o bere, după o oră? Test practic făcut de un polițist de la Rutieră | VIDEO

FOTO: Captură video/Tavi Perțea/Youtube
FOTO: Captură video/Tavi Perțea/Youtube

Octavian Perțea, ofițer la Poliția Rutier din Oradea, a făcut un test practic pentru a le arăta șoferilor ce alcoolemie iese după ce consumi o bere. Acesta și-a desfăcut o bere și imediat după ce a terminat-o a făcut un test cu un etilotest.

Valoarea afișată a fost de 0,28. „Nu mă așteptam să fie o valoare așa de mare, probabil că e așa și din cauza faptului că am făcut testul imediat după ce am terminat berea”, a spus polițistul Ovidiu Perțea.

A repetat testul după 15 minute. Etilotestul a arătat o valoare de 0,09 mg/l. „Asta înseamnă că este contravenție (n.r. alcoolemie între 0,01 și 0,40 mg/l), se dă o amendă de 1305 lei și se suspendă permisul pentru 90 de zile”, a precizat polițistul Octavian Perțea.

Polițistul a repetat testul după alte 15 minute, o jumătate de oră de când a băut berea. Etilotestul a arătat o valoare de 0,08 mg/l. „Bineînțeles că aveți posibilitatea să solicitați recoltarea de probe biologice de sânge, dar între timp sunt convins că alcoolul a intrat și în sânge, deci probabil în sânge va fi alcoolemia mai mare”, a precizat polițistul.

După 45 de minute după ce a băut berea, polițistului i-a ieșit pe aparatul etilotest o alcoolemie de 0,06. La o oră după ce a băut berea, testul a arătat cifra de 0,05 mg/l.

 

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.