Ce a pățit o turistă străină într-un autobuz din Brașov. „Controlorul nu a crezut-o”

autobuz brașov
Foto: RATBV (Facebook)

O turistă străină care a pornit din Livada Poștei spre Gara Brașov cu un autobuz a vrut să plătească prețul călătoriei cu cardul, însă deoarece validatorul nu funcționa, controlorul a dat-o jos și a pus-o să-și cumpere bilet, timp în care autobuzul a plecat, relatează adevărul.ro.

După ce a vizitat orașul, turista a ales să plece spre gară cu autobuzul și să plătească prețul călătoriei cu cardul, direct în mijlocul de transport.

Însă validatoarele nu funcționau, așa că femeia nu a putut plăti. Înainte de plecare, în autobuz a urcat și un controlor RATBV.

„Îi arată domnului controlor că a încercat să plătească folosind cardul. I-am explicat și eu domnului controlor că a încercat acest lucru (pentru că nu vorbea engleză, iar turista nu știa românește), dar sistemul nu a funcționat. Controlorul nu a crezut-o și a pus-o să repete manevra de plată cu cardul la validatoarele autobuzului. Bineînțeles că sistemul nu a funcționat, iar controlorul l-a întrebat pe șofer dacă funcționează validatoarele, iar șoferul a dat din cap că nu. Decizia controlorului a fost de a da turista jos din autobuz ca să-și cumpere bilet din stația Teatrul Dramatic”, a povestit pentru sursa citată brașoveanul Rareș Popa, manager de turism și martor al întâmplării.

Rareș Popa a spus că se aștepta ca autobuzul să rămână în stație până când turista își cumpăra bilet, însă acesta a plecat, iar femeia a rămas în stație. Pe linia respectivă autobuzele vin la un interval de 27 de minute, motiv pentru care turista risca să piardă trenul.

RATBV a anunțat că societatea a demarat o cercetare disciplinară internă referitoare la modul în care controlorul și-a îndeplinit sarcinile de serviciu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.