Ce a pățit o femeie de 65 de ani care a găsit un diplomat cu 50.000 de lei la Lidl și nu l-a restituit

geamantan diplomat
Foto: congerdesign / pixabay.com

O femeie în vârstă de 65 de ani din satul Moftinu Mare din județul Satu Mare a fost amendată penal cu 4.000 de lei după ce a găsit un diplomat cu 50.000 de lei și nu l-a restituit, relatează publicația locală presasm.ro.

Sentința a fost dată vineri de către magistrații Judecătoriei Satu Mare.

Polițiștii au acuzat-o pe femeie că nu a predat autorităţilor ori persoanei vătămate, în termen de 10 zile, diplomatul cu acte şi suma de 50.000 de lei găsit într-un coş de cumpărături la data de 1 mai 2020. Diplomatul fusese uitat de persoana vătămată într-un coş de cumpărături din parcarea unui magazin Lidl din municipiul Satu Mare.

În aceeași zi, păgubitul a sesizat Poliţia Municipiului Satu Mare că un autor neidentificat şi-a însuşit o geantă diplomat ce conţinea documente şi suma de 50 000 de lei.

Deși a fost identificată cu ajutorul camerelor de supraveghere, femeia nu și-a recunoscut fapta. A declarat că locuieşte fără forme legale în Moftinu Mare, că este singură și că lucrează în Piața Mare, unde vinde flori la ghiveci.

La mai bine de 2 ani de la comiterea faptei, judecătorii i-au dat o amendă penală de 4.000 de lei. Diplomatul nu a fost restituit.

Foto: congerdesign / pixabay.com

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.