Ce a descoperit o femeie în peretele casei în care tocmai se mutase. „Am fost surprinsă și nu știam ce să fac”

seif ascuns china
Foto: Weibo

O femeie a descoperit un seif secret cu obiecte ce valorează circa 56.000 de dolari în timp ce făcea curățenie în noul apartament în care se mutase cu chirie, relatează publicația „Insider”.

Jiang Jingping, o femeie de circa 50 de ani din China, făcea curățenie în apartamentul proaspăt închiriat din Zhenhai, Ningbo, pe 20 iulie, când a găsit un seif verde în colțul unui perete, a informat Ningbo Evening News, o instituție de presă locală.

În interior se aflau 5 certificate de depozit, inele de aur, coliere și alte bijuterii în valoare de peste 400.000 de yuani, echivalentul a 56.000 de dolari, a declarat ea pentru presă.

Întâmplarea a devenit virală pe rețelele de socializare deoarece femeia a returnat „comoara” proprietarului său de drept.

„Am fost surprinsă și nu știam ce să fac”, a spus ea pentru Ningbo Evening News.

Jiang, care lucrează la o agenție socială pentru persoanele cu dizabilități, a spus că a alertat oficialii din cartier, care i-au căutat pe foștii proprietari ai casei.

seif ascuns china
Foto: Weibo

Proprietatea a fost deținută anterior de un cuplu de bătrâni. După ce aceștia au murit, apartamentul a fost vândut de familia defuncților. Rudele nu știau de existența seifului.

Nepotul fostului proprietar, Zhou Jian, care suferă de paralizie pe o parte a corpului, a fost bucuros să primească banii, au declarat oficialii pentru publicația Red Star News din Chengdu. Ziarul a publicat mai multe imagini cu Jiang returnându-i în persoană obiectele lui Zhou.

Povestea a devenit de atunci virală pe rețelele de socializare, hashtag-ul asociat cu povestea fiind văzut de 100 de milioane de ori pe Weibo, versiunea chineză a Twitter, la sfârșitul lunii iulie.

seif ascuns china
Foto: Weibo

În videoclipurile care au circulat pe Weibo, Jiang a putut fi văzută arătând spre un compartiment dintr-o secțiune a unui perete, unde era un mic seif cu două rafturi. Videoclipurile au arătat și prim-planuri ale obiectelor valoroase.

Videoclipurile au strâns mii de comentarii și au primit în general reacții pozitive, deoarece internauții au fost surprinși de descoperire și au lăudat-o pe Jiang pentru onestitatea ei.

seif ascuns china
Foto: Weibo
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.