Cauzele tragediei aviatice din Constanța. De ce s-au prăbușit avionul și elicopterul

mig 21 lancer
Foto: Cristian Ghe. / Mircea87 / Wikipedia

Avionul MiG 21 și elicopterul plecat în căutarea acestuia s-au prăbușit, cel mai probabil, din cauza unor probleme tehnice și a vremii nefavorabile, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.

Potrivit acestora, în cazul avionului de vânătoare MIG 21 este exclusă o agresiune pentru că aeronava zbura în formație de două aeronave.

În ceea ce privește elicopterul, cauza cea mai probabilă e reprezentată de condițiile meteo, care au dus la înghețul paletelor (fenomenul de givrare).

Atât pilotul avionului MiG 21 LanceR, cât și militarii elicopterului IAR 330-Puma plecat să îl caute, au murit. În total, 8 militari și-au pierdut viața în cele două accidente aviatice.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.