Cauti o agentie SEO profesionista? Iata 6 calitati care iti vor garanta ca faci o alegere corecta

Agenție SEO București.

In ultimii ani, nivelul competitiei in mediul online a devenit unul din ce in ce mai ridicat. Asadar, orice business care isi doreste sa aiba succes pe Internet ar trebui sa apeleze la serviciile oferite de o agentie SEO profesionista, care sa ii aduca pe site traficul si conversiile de care are nevoie.

Daca si tu ai o afacere online si cauti o agentie SEO pe care sa te poti baza ca iti aduce rezultatele dorite, iata care sunt calitatile de care aceasta trebuie sa dea dovada pentru a te asigura ca ai facut alegerea potrivita:

Experienta si profesionalism

Daca vrei ca business-ul tau sa obtina vizibilitate in mediul online, agentia SEO cu care colaborezi trebuie sa fie una care sa aiba in spate ani de experienta cu diverse proiecte si clienti care activeaza in domenii similare cu al tau. Astfel, aceasta va intelege mai bine obiectivele tale de business si va dezvolta o strategie potrivita pentru tine.

O buna reputatie

Cele mai bune referinte cu privire la reputatia unei agentii SEO le vei obtine de la fostii si actualii sai clienti. Asadar, daca vrei sa obtii informatii concrete cu privire la aceasta, nu ezita sa ceri agentiei cateva date de contact relevante. Mai mult, o agentie SEO profesionista care nu are nimic de ascuns va mentiona pe propriul site brand-urile pentru care a lucrat. Pe langa referintele directe, una din cele mai bune surse de informare cu privire la reputatia unei agentii SEO este chiar Google, cel mai popular motor de cautare la ora actuala.

Este la curent cu ultimele tendinte si schimbari din domeniu

Piata de servicii SEO este in continua dezvoltare si, implicit, tehnicile si strategiile utilizate suporta modificari periodice. O agentie SEO profesionista va urmari cu regularitate ultimele trenduri in domeniu si isi va adapta la acestea metodele de lucru, tehnicile si strategiile.

Respecta deontologia SEO si evita tehnicile de tip black hat

O agentie SEO serioasa va refuza vehement sa utilizeze tehnici de tip black hat, precum incorporarea de texte invizibile, achizitia nenaturala de backlinkuri sau excesul de cuvinte cheie pentru a obtine  pozitii mai bune in rezultatele organice pentru clientii sai. Desi in trecut era foarte usor sa obtii rezultate rapide folosind astfel de tehnici, in prezent acestea sunt interzise de motoarele de cautare. Google monitorizeaza atent modul in care se prezinta fiecare site in parte si le penalizeaza pe cele care incalca regulile. De aceea este recomandat sa colaborezi cu o agentie SEO care utilizeaza metode de promovare care nu iti vor pune in pericol business-ul. O agentie competenta va crea o strategie de cuvinte cheie care sa se potriveasca afacerii tale, iti va optimiza onpage site-ul si va construi un profil solid de backlinkuri de calitate pe site-uri cu autoritate.

Nu face promisiuni nerealiste

O agentie SEO care ofera servicii de calitate nu iti va promite niciodata rezultate nerealiste, ca de exemplu prima pozitie in Google inca din prima luna. Competitia in mediul online este una foarte stransa, iar o agentie cu experienta cunoaste acest lucru. Timpul pentru a obtine pozitii de top poate fi de la 3-6 luni pana la un an. Dar alaturi de o agentie SEO de succes vei face treptat pasi catre rezultatele pe care ti le doresti.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.