Câți români spun că simt ieftinirea alimentelor de bază

FOTO: ElasticComputeFarm/Pixabay.com
FOTO: ElasticComputeFarm/Pixabay.com

Un sondaj Avangarde, realizat la comanda Digi24, arată că doar 18% dintre români au resimțit ieftinirile alimentelor de bază. 73% au spus că nu au simți acest lucru.

Sondajul, care a fost realizat în perioada 9 – 11 august, arată că ieftinirile anunțate de Guvern și de Consiliul Concurenței nu prea au fost resimțite și în buzunarul românilor.

În cazul celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani procentele sunt asemănătoare, 74% afirmă că nu au resimțit ieftinirile, în timp ce 19% spun că au cumpărat alimente de bază la prețuri mai mici. Procentul celor care au făcut economii după ieftiniri crește în rândul celor care au vârsta cuprinsă între 31 și 60 de ani.

Potrivit sondajului, peste 50% dintre români sunt de părere că Guvernul ar trebui să reducă numărul bugetarilor pentru a acopri deficitul, iar 32% sunt de părere că bani în plus ar putea veni și din supraimpozitarea companiilor mari.

Procentul celor care cred că ar trebui dați afară bugetari scade în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. 6% dintre aceștia cred că o soluție ar fi un împrumut de la Fondul Monetar Internațional, în timp ce nimeni nu susține majorarea taxelor și impozitelor.

În rândul cetățenilor cu vârsta între 31 și 60 de ani, precum și a celor peste 61 de ani, principala soluție pentru reducerea deficitului este reducerea numărului bugetarilor, relatează digi24.ro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.