Câți români cred în existența iadului. Pe ce loc se plasează țara noastră în Europa

iad
Reprezentare persană a iadului. Femeile care și-au arătat părul în fața străinilor sunt osândite să ardă veșnic în flăcările iadului. Sursa: Wikipedia.org

România se află în topul țărilor europene când vine vorba de credința în existența iadului. 55,5% dintre români cred că iadul există, arată un sondaj de opinie realizat de World Values Survey (WVS).

Pe locul întâi se află Turcia, unde 90,6% din populație crede în existența iadului. Urmează Bosnia și Herțegovina, cu 72,1%, iar apoi România, cu 55,5%. Pentru unele țări însă, ca de exemplu Republica Moldova sau Kosovo, nu există date.

Practic, românii se află pe locul întâi în Uniunea Europeană în ceea ce privește credința în existența iadului.

La polul opus se află Danemarca, unde doar 9,4% din oameni mai cred că iadul există cu adevărat. Procente foarte mici, de sub 15%, s-au înregistrat și în Olanda, Suedia, Islanda, Norvegia și Finlanda.

Iată cum arată harta Europei în ceea ce privește credința în iad:

Sursa: World Values Survey

Datele fac parte din raportul privind diverse credințe existente în societățile europene (2017-2020).

World Values Survey este un program de cercetare internațional care studiază valorile sociale, politice, economice, religioase și culturale din lume. Proiectul s-a născut din European Values Study și a fost inițiat în 1981 de profesorul Ronald Inglehart de la Universitatea din Michigan, SUA.

Foto: Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.