Câți români au anticorpi la COVID-19. Ministrul Sănătății: ”Avem o imunizare mică”

Foto: Pixabay

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, aproape 4% din populația României a căpătat imunitate la COVID-19, o proporție mai mică decât în restul Uniunii Europene.

Tătaru a explicat, într-un interviu la Europa FM, că datele centralizate de Direcțiile de Sănătate Publică și de Institutul de Sănătate Publică arată că 4% dintre cei 8.000 de români ale căror analize au fost interpretate, au dezvoltat anticorpi la virusul SARS-CoV-2.

Doar 303 teste pozitive au depistat specialiștii români, din aproape 8.000 câte au fost trimise la laborator, în ceea ce privește prezența anticorpilor la COVID-19. Rata de imunizare, mai spune Tătaru, este de 3,86%.

Ministrul Sănătății spune că numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi crește odată cu rata de infectare.

”Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizarea la 5-6%. Noi avem o imunizare mică în acest moment”, crede ministrul.

Nu toți bolnavii de COVID-19 dezvoltă anticorpi

”Avem studii în desfășurare care ne arată că o parte din subiecți pot face anticorpi într-un titlu mare, alții într-un titlu mic și alții nu fac deloc”, care a dezvăluit și costurile necesare pentru testarea populației.

În următoarele cinci luni, Ministerul Sănătății are nevoie de cel puțin 178 de milioane de euro numai pentru testări. Banii vor fi acoperiți, probabil, din fonduri europene.

Nelu Tătaru a mai spus că în România se pot efectua zilnic peste 20.000 de teste pentru coronavirus.