Câți copii bolnavi de COVID sunt internați la ATI în România

bebeluș copil spital
Foto: Engin_Akyurt / pixabay.com

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri, 1 septembrie, că la Terapie Intensivă erau internați peste 70 de copii din cauza COVID-19, relatează postul de televiziune Digi 24.

“Ieri (marți-n.red.), numărul de copii raportat în secțiile de Terapie Intensivă depășea 70”, a spus ministrul.

În total, la ATI erau internați 291 de pacienți cu COVID-19.

Până acum, în România s-au vaccinat doar 34.706 copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Numărul este foarte redus, dacă luam în calcul că în țară trăiesc aproximativ 600.000 de copii cu vârste de 12-15 ani.

În ceea ce privește adolescenții români cu vârste de 16-19 ani, aproximativ 153.000 dintre aceștia s-au vaccinat până în prezent.

România este pe penultimul loc în privința ratei vaccinării în Uniunea Europeană (doar Bulgaria stă mai prost). Astfel, numai 32% dintre românii de peste 18 ani s-au vaccinat cu prima doză, față de media UE de 76%.

Foto: Engin_Akyurt / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.