Câți bani câștigă un ospătar din Sri Lanka pe litoralul din România

FOTO: Life-Of-Pix/Pixabay.com
FOTO: Life-Of-Pix/Pixabay.com

Cei care au afaceri pe litoralul românesc se plâng în fiecare an că nu găsesc oameni pe care să-i angajeze. În ultimii ani au început să se orienteze spre angajați străini.

Apelează la țări precum Sri Lanka, Bangladesh, India sau Vietnam. Cei care s-au angajat pe litoralul românesc spun că este mai bine în România din punct de vedere financiar și că pot câștiga pentru a-și susține familia.

„E foarte bine. Nu ştiu cum am supravieţuit patru ani aici, dar îmi place aici. Toţi oamenii sunt buni cu mine. Sunt cu iubita aici, iar compania mă ajută să-mi aduc toată familia.

Îmi doresc să stau aici cât mai mult timp. Vreau să fiu aici. M-am adaptat în România”, spune Ahmed (Sri Lanka) care lucrează ca ospătar pe litoralul românesc, conform Observator.

Un angajat străin poate câștiga în industria ospitalității din România de la 2.500 de lei, iar venitul poate crește și chiar trece ușor peste 6.000 de lei pe lună, potrivit reprezentanților hotelurilor și restaurantelor.

De asemenea, un alt avantaj pentru ei este că administratorii le oferă și cazare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.