Câți angajați are McDonald`s în România

Ce salarii sunt la McDonald`s
McDonald`s FOTO: andreas160578/Pixabay.com

Premier Restaurants România, operatorul restaurantelor McDonald’s, a depăşit pragul de 6.000 de angajaţi, începând cu luna februarie 2024, ca urmare a planurilor de expansiune locală şi deschiderii de noi restaurante.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, structura echipei McDonald’s este formată din 60% femei şi 40% bărbaţi, raport care se reflectă în sediul central, în echipa restaurantelor, dar şi la nivelul de top management al companiei. Media de vârstă este 31 de ani, iar 45% dintre angajaţi au sub 25 de ani.

„Cu o echipă care numără peste 6.000 de colegi în prezent, suntem cel mai mare angajator din România la nivelul industriei restaurantelor cu servire rapidă. E o bucurie faptul că am reuşit să creştem echipa până la acest nivel şi că avem alături colegi dedicaţi şi pasionaţi de ceea ce fac. Mai mult, ne bucurăm că am reuşit să dezvoltăm un mediu de lucru plăcut, care oferă şanse egale tuturor, indiferent de gen, vârstă sau experienţă. În continuare, ne propunem să creăm noi oportunităţi de angajare în comunităţile unde suntem prezenţi şi să investim în creşterea colegilor noştri prin programe şi sesiuni de training dedicate”, a declarat Monica Zdrancotă, director Resurse Umane, Premier Restaurants România.

În 2023, totalul orelor de training parcurse de angajaţii companiei este de 38.475. Totodată, pentru a sprijini tinerii angajaţi studenţi, compania oferă burse de merit colegilor cu rezultate excelente la facultate şi la job. 87% dintre manageri şi-au început cariera în cadrul companiei, iar peste 540 de angajaţi sunt în cadrul companiei de peste 15 ani.

În mai 2023, McDonald’s în România a primit certificarea pentru „Best Place to Work”, distincţie acordată prin programul cu acelaşi nume, o iniţiativă globală de evaluare în domeniul resurselor umane. Aceasta plasează compania în topul celor mai apreciate din România, conform evaluărilor efectuate de proprii săi angajaţi. Programul premiază angajatorii care se remarcă prin standarde înalte privind mediul de lucru, cultura organizaţională şi oportunităţile de dezvoltare profesională.

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România, liderul pieţei restaurantelor, cu 101 de restaurante în 31 de oraşe, dintre care 54 restaurante cu McDrive şi 57 de cafenele McCafe.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.