Câte voturi a luat soțul Gabrielei Firea la Voluntari

Gabriela Firea și Florentin Pandele. Foto: Captură Youtube

Soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, a câștigat detașat Primăria Voluntari, cu 71% din voturi. Prezența la vot a fost de 42,68%. La Voluntari au fost 15.501 votanți, iar Pandele a primit 10.798 de voturi. Pe locul al doilea s-a situat candidatul USR Bogdan Rolea, cu 18% din voturi.

Aseară, după ce au fost anunțate primele rezultate exit poll, Gabriela Firea nu și-a recunoscut înfrângerea în fața lui Nicușor Dan.

„Vot în condiții foarte grele, de pandemii, când mulți s-au temut să vină la vot și au renunțat. Cei care totuși au trecut peste acest prag psihologic au făcut un lucru foarte bun.

Cu puțin timp în urmă s-a încheiat votul și începe numărătoarea. Dimineață vom ști rezultatul real al alegerilor, pe la 4-5 dimineață.

Orice cifre care se anunță în această seară, rezultate ale unor exit-poll-uri, nu sunt oficiale. Le luăm ca atare, dar nu înseamnă că avem în această seară învinși și învingători. Le transmit colegilor din toată țara să aibă grijă la numărătoarea voturilor, pentru că asta înseamnă democrația. Declarația în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine.

Cred că trebuie să mă mai nasc o dată să fac o astfel de campanie urâtă, degradantă, care nu face cinste nimănui. Eu m-am axat doar pe prezentarea situației primăriei cum am preluat-o, ce am reușit să rezolv și ce ar urma în anii următori.

Sunt convinsă că românii din București vor ști să ne analizeze pe fiecare cu multă corectitudine. Nu e apă caldă pentru că Elcen, care ține de Guvern, a făcut revizii toată vara că să se supere lumea pe Gabriela Firea că nu e apă caldă. Din păcate au reușit să convingă pe mulți.

Eu aveam interesul să nu fie sincope, nu mi-aș fi făcut singură un rău. Manipularea a fost extraordinară. Ar merita un premiu candidatul dreptei pentru locul întâi la manipulare. De mâine trebuie să mă duc din nou la muncă, iar în caz contrar sunt același om demn și implicat”, a declarat, aseară, Gabriela Firea.

Candidatul PNL- USR PLUS la Primăria Capitalei a obţinut 42,77% din voturi la alegerile locale de duminică, în timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul în funcţie Gabriela Firea are un scor de 37,95%, indică datele provizorii după numărarea a aproximativ 94% dintre voturi, potrivit centralizărilor făcute de Biroul Electoral Central. Pe locul trei este Traian Băsescu, care are 11% dintre voturile pentru funcția de primar general al capitalei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.