Cât timp sunt protejați în fața reinfectării cu COVID-19 cei care au avut deja virusul

Muncitorii din sistemul de sănătate sunt cei mai expuși în lupta cu pandemia. Foto: Pixabay

Majoritatea persoanelor infectate cu COVID-19 sunt protejate în fața reinfectării pentru o perioadă de cel puțin cinci luni, susține un studiu realizat de de autoritățile sanitare din Anglia, potrivit BBC.

Riscul de reinfectare este mai scăzut cu 83% în cazul persoanelor care au trecut prin boală, față de cei care nu s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

Potrivit experților, unii oameni se pot, însă, reinfecta și pot răspândi virusul. Autoritățile britanice spun că este esențial ca oamenii să respecte măsurile de distanțare fie că au avut sau nu virusul, în ciuda rezultatelor încurajatoare ale studiului.

Cel puțin cinci luni de ”imunitate” pentru cei care au avut COVID-19

Imunitatea durează cel puțin cinci luni, potrivit studiului desfășurat cu participarea a 21.000 de cadre medicale din Anglia. Doar câteva zeci dintre cele aproape 7.000 de cadre medicale testate pozitiv la COVID-19 s-au reinfectat, potrivit studiului care s-a întins pe o perioadă de 11 luni.

”Vaccinarea după ce ai avut COVID-19 nu e o problemă, ba mai mult – ajută la stimularea imunității”, a spus dr. Julian Tang, de la Universitatea din Leicester, Marea Britanie.

”Observăm acest lucru și cu vaccinul pentru gripă. Sperăm că rezultatele studiului să reducă din temerile medicilor și personalului medical. Mulți colegi se tem de reinfectarea cu COVID-19”, a adăugat acesta pentru sursa citată.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.