Cât de prezentă va fi vara în următoarea perioadă

FOTO: TimHill/Pixabay.com
FOTO: TimHill/Pixabay.com

Meteorologii transmit că temperaturile de vară se vor menține și în următoarea perioadă. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, inclusiv în debutul lunii octombrie.

Săptămâna 11 – 18 septembrie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea zonelor montane şi submontane, dar şi deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 18 – 25 septembrie. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a ţării, dar şi deficitare în regiunile sudice şi estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 2 – 9 octombrie. Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.