Cât costă cafeaua Divin, pe care o bea Patriarhul Daniel

patriarhul daniel
Patriarhul Daniel. Foto: Patriarhia Română

Unul dintre specialiștii în cafea din România, Gheorghe Florescu, a spus într-un podcast la care a fost invitatul lui Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, că și Patriarhul Daniel, șeful Bisericii Ortodoxe Române, este unul dintre clienții săi.

„Magicianul cafelei”, așa cum i se mai spune lui Florescu, este în acest domeniu de pe vremea regimului Ceaușescu și a servit și preparat cafea de-a lungul timpului pentru tot felul de oameni, de la cei de rând până la activiști de partid sau milionari.

„Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea.

Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, a spus Gheorghe Florescu, în cadrul podcastului Avangarda.

Cafeaua băută de patriarhul Daniel este una de selecție, iar prețul său nu este accesibil oricui. Conform descrierii tipului de cafea, gustul este unul aromat, având și o savoare intensă. Cafeaua Divin, căci despre ea este vorba este 100% arabica, iar 100 de grame costă 45,99 lei. Astfel că un kilogram ajunge la prețul de 450 de lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.