Cât costă același iepuraș de ciocolată într-un supermarket din România și unul din UK. „România, te iubesc”

iepuraș
Foto: Mihai-Andrei Tudose / Facebook

Un român care lucrează ca bucătar în Oxford a arătat cât costă același iepuraș din ciocolată într-un supermarket din Marea Britanie și unul din România.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România și în lume.

Iepurașul de Paști are un preț mult mai mare în România. Dacă în supermarketul Tesco acesta costă 6 lire, adică 35 de lei, în magazinul din țara noastră, care nu a fost numit, costă 57 de lei. Mai mult, în supermarketul din Marea Britanie poate fi cumpărat chiar cu 5 lei (adică 29 de lei), de clienții care dețin un card special (club card).

Produsul este fabricat de aceeași companie, Lindt, și are aceeași greutate în ambele supermarketuri (200 de grame).

Mihai-Andrei Tudose, ce lucrează ca chef la un restaurant din lanțul hotelier Hilton, și-a însoțit fotografiile de mesajul ironic „România, te iubesc”. Mii de oameni au reacționat la postarea sa, care a fost distribuită de sute de ori.

„Nu știu ce vă miră, ăsta e motivul pentru care 6 milioane de români trăiesc „afară”. Au rămas o parte să muncească pentru pensiile speciale ale infractorilor din parlament”, a comentat un internaut care a văzut postarea.

„Sincer, am fost în România și m-a luat cu fiori, am dat 4200 lei pe un coș de cumpărături pe care în U.K. îl luam de la Tesco cu 250-280£!”, a spus un alt utilizator.

„Pentru că postarea mea a devenit virală, ce-i drept din greșeală, îmi cer scuze la marile lanțuri de magazine ce vin cu oferte extraordinare pentru România. V-am stricat combinațiile nesătulilor!”, a completat românul stabilit la Oxford.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.