Cât câștigă șefii ASF: Peste 11.000 de euro pe lună! Parlamentarii vor să le ofere și alte privilegii

Foto: Claduiu Năsui / Facebook

Deputatul USR Claudiu Năsui a publicat o listă cu salariile șefilor Autorității de Supraveghere Financiară, cel mai mare venit depășind 11.000 de euro pe lună.

”Venituri de peste 50.000 de lei net pe lună. Toate veniturile de la stat ar trebui plafonate la nivelul salariului preşedintelui. Inclusiv cel al instituţiilor care zic că se finanţează din «venituri proprii». De fapt veniturile lor zise «proprii» sunt tot din buzunarul nostru şi tot pentru că statul le dă diverse atribuţii”, a scris Năsui pe Facebook.

Elena Doina Doascălu, prim-vicepreședinte al ASF, câștigă anual aproape 665.000 de lei doar din salariu, în timp ce vicepreședinții Ștefan Daniel Armeanu, de la Pensii Private, Cristian Roșu, de la Asigurări-Reasigurări, și Gabriel Grădinescu, de la Instrumente și Investiții Financiare, au adus acasă anul trecut peste 600.000 de lei.

Există și patru membri neexecutivi ai conducerii ASF: Jozsef Birtalan, Ovidiu Răzvan Wlassopol, Aura Gabriela Socol și Ioan Gheorghe Țara, care primesc salarii lunare de cel puțin 6.000 de euro.

Cu toate că șefii ASF sunt deja foarte bine plătiți, parlamentarii încearcă să le îmbunătățească și mai mult situația, printr-un proiect de lege care le oferă și alte privilegii.

Proiectul de lege întocmit de liberalul Florin Roman a trecut de Camera Deputaților și ”va suplimenta veniturile conducerii ASF cu diurne noi de cazare şi transport şi cu decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu”, mai spune deputatul USR.

”Toţi PNL-iştii şi toţi PSD-iştii au votat proiectul. Acum proiectul e la Senat, unde a trecut de comisii. Singurul vot contra a venit de la colega noastră Ramona Dinu. În curând va trece de plenul senatului. Ce credeţi că vor vota PNL şi PSD?”, a mai scris Claudiu Năsui.