Cât ar putea costa un bilet spre Marte. Întoarcerea e gratis

FOTO: SpaceX/Elon Musk
FOTO: SpaceX/Elon Musk

CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a spus pe Twitter că biletul unei călătorii spre Marte, la bordul unei rachete Starship, proiectată special pentru acest zbor, ar putea ajunge și sub 100.000 de dolari.

Prețul va fi influențat și de numărul doritorilor unei astfel de expediții. Cu cât vor fi mai mulți, cu atât prețul va fi mai mic.

Musk a mai spus că „biletul” de întoarcere înapoi pe Pământ, pentru cei care nu se acomodează pe Marte, va fi gratis.

„Depinde în mare măsură de volum (n.r. – volumul cererii), însă sunt încrezător că mutarea pe Marte (biletul de întoarcere este gratis) va costa într-o zi sub 500.000 de dolari și poate chiar sub 100.000 de dolari.

Suficient de puțin încât cei mai mulți dintre oamenii care trăiesc în economii avansate și-ar putea vinde casa de pe Pământ și s-ar putea muta pe Marte dacă vor”, a scris Elon Musk, pe Twitter, răspunzând unei întrebări venite de la un urmăritor al său pe rețeaua socială.

Aceste declarații au venit după ce mai mulți fanii ai săi au fost curioși să afle nivelul la care a ajuns SpaceX în proiectul construcției rachetei Starship, cea care se dorește a fi capabilă să poată transporta oameni până pe Planeta Roșie.

Elon Musk, prin compania fondată de el, SpaceX, a intrat în istoria aeronauticii. La începutul lunii februarie a anului trecut, o rachetă Falcon Heavy a fost trimisă pe orbită la o distanță de Soare ca planeta Marte.

Este cea mai puternică rachetă din lume, nu are echipaj uman, iar la bord se află o încărcătură neobişnuită: o maşină electrică Tesla Roadster produsă tot de o companie înființată de Elon Musk.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.