Cât a luat un bărbat pe casă și grădină pentru că autostrada trece peste proprietatea lui

FOTO: Zephyrka/Pixabay.com
FOTO: Zephyrka/Pixabay.com

Mai multe familii vor rămâne fără case și terenurile agricole pentru a face loc autostrăzii Pitești-Sibiu. Localnicii spune că sumele oferite de stat drept despăgubiri sunt mici.

Au fost calculate în funcție de valorile minime, folosite de notari. Cei expropriați trebuie să dovedească acum în instanță că bunurile lor fac mai mult pe piața imobiliară reală.

În cele 8 sate ale comunei Perișani din județul Vâlcea, autostrada va înghiți peste 20 de gospodării, terenuri și ferme, potrivit Știrile ProTV.

Proprietara unei case, Floarea Voinea, a spus că va primi 42.500 de lei. Cei doi soți spun că proprietăți asemănătoare din zonă se vând cu sume mult mai mari.

Ioan Mohanu pierde o casă cu grajd, grădină și alte acareturi, și trebuie să o ia de la capăt cu doar 24.000 de euro.

„La vârstă asta de 80 de ani,de ce mă pot eu apuca? Gândiți-vă ca oameni, ce mai pot eu?”, a declarat Ioan Mohanu, pentru Știrile ProTV.

„Cei care nu sunt mulțumiți fac apel la instanțe, unde evaluatorilor, experților, li se cere să estimeze valoarea de piață a respectivelor proprietăți și atunci se va vedea dacă a fost o diferență sau nu”, a declarat Adrian Vascu, reprezentant al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.