Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe litoralul românesc

câte calorii are un porumb fiert
Foto: keem1201 / pixabay.com

Pe litoralul românesc, un porumb fiert se vinde cu 10 lei bucata. Practic, prețul se mărește de 10 ori de la producător la client, relatează Observator News.

Astfel, în piețele en gros din județul Dolj, un porumb se vinde cu doar 1 leu.

De la producător, până pe plajele de pe litoral, preţul porumbului ajunge să crească şi de 10 ori. Este vorba despre porumb zaharat, mai scump decât porumbul obișnuit.

Un kilogram de boabe dulci pentru semănat ajunge la 50 de lei, faţă de 16 lei în cazul porumbului clasic, mai notează sursa citată.

Cel mai adesea, pentru a-l putea vinde din prima lună de vară, agricultori precum cei din Dăbuleni cresc porumbul în solarii, pentru ca acesta să se coacă mai repede.

În urmă cu 2 ani, un porumb fiert se vindea cu circa 6 lei pe litoralul românesc, potrivit substantial.ro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.